maanantai 20. tammikuuta 2014

Veitsen terällä

 
 
Koska olen tuleva kokki, tarvitsen myös teräaseen. Opetukseen kuuluu tiettyjen veitsien ja tietenkin vaatteiden hankinta, mutta sori vaan, ette nyt näe minua kokin asussa :D Tarjoilijan asu tosin on enemmän mieleen, sillä se on oikeastaan kokonaan sellainen, jota voisin käyttää arjessakin. Sitten kun tarjoiluhommat on hoidettu, saan vaatekaappiini laadukkaan liivin ja suorat housut, joita olen molempia itse asiassa jo kauan haikaillut. Hurjan kätevää. Kokin housutkin ovat sellaiset, että huolisin ne arkihousuiksi. Mukavat, helpot ja siistit.
 
Muut veitset ovat aika peruskamaa, joten esittelen tässä vain uuden vauvani. Solmin elinikäisen suhteen ja olen onnellinen. Kumppani joka tekee mitä minä tahdon, mutta saattaa joskus protestoida leikkaamalla sormeni irti. Normaali terve suhde siis!
Kokkiveitsi on kokin tärkein työväline ja käden jatke, jota ilman keittiössä ei pärjää. Minun on Yaxell MON kolmikerrosveitsi. Oiva japanilainen työväline ja kohtuuhintainenkin, kun ei sentään ihan sataa euroa maksanut. Oikea kaunotar ja tuntuu siltä kuin veitsen kahva olisi muotoiltu käteni mukaan. Se on tärkeää, että veitsi tuntuu hyvältä kädessä. Vähän kuin taikasauvapuodissa, kun otin oikean veitsen käteeni, tiesin oitis, että niin on tapahtunut.
 


* * *
 
 
Veitsen esittelyn lisäksi esittelen joulun alla ostamani kauniin tuikkukipon, jota en ole vielä ehtinyt täällä näyttää (muutenkin joulupostaukset loistavat poissaolollaan ho ho ho!).
Ornamenttikehys ja kyyhkynen, voiko niillä pieleen mennä? No ei voi, koska rakastan molempia. Puluja tosin hyvin paljon enemmän. Olen hatofiili :D
 
 
 
 
 
Opiskelu on rankkaa. Huomennakin on vapaapäivä kun opettajilla on parempaa tekemistä kuin opettaa meitä.
 
Get well, Schumi!
Ikävää, kun jollekin omaan lapsuuteen ja nuoruuteen niin vahvasti kuuluneelle henkilölle käy huonosti. Suruisaksi vetää :( 


1 kommentti:

  1. Ai teidänkin opettajilla on parempaa tekemistä! Meillä ne pelaavat tietokonepelejä kopissaan, ja sitten kun pyytää heitä auttamaan niin vääntäytyvät ylös tuolistaan sellaisella narinalla, että korvat soi :p Välillä porukalla mietitään päissämme että mistä niille oikein maksetaan.

    Tymäkkä veitsi! Tuokoon se paljon iloa ja mahdollisimman vähän tuhoa^^)

    VastaaPoista