perjantai 15. helmikuuta 2013

And the stars fell down


Tänään on taas yksi niistä päivistä, joina haluaisin omistaa kunnon kaukoputken (joskus vielä hankin sellaisen), kun asteroidi nimeltään 2012 DA14 ohittaa maan. Kyseistä kappaletta kun ei pysty näin paljaalla silmällä havaitsemaan, sen verran himmeä kun on. Ei tosin tänään taitaisi auttaa sekään, vaikka olisi kirkas, kun taas vaihteeksi on taivas pilvessä.

"Kyseessä on melko harvinainen tapahtuma. Tämän kokoluokan kappaleiden lähiohituksia ei ole aiemmin havaittu. On arvioitu, että vastaavanlaisia ohituksia tapahtuu keskimäärin kerran 40 vuodessa. Pienempien kappaleiden lähiohituksia tunnetaan kyllä. Esimerkiksi reilun metrin kokoinen 2011 CQ1 ohitti maapallon vain 5 500 kilometrin korkeudelta kaksi vuotta sitten."

 
 
Onneksi tätä pientä pettymystä korvaa eräs tapahtuma, eli se kun näin lapsena todella hienon meteorin. En muista minkä ikäinen olin silloin, olinko kymmentäkään, mutta itse tuon tapahtuman tulen varmasti muistamaan loppuikäni yhtä kirkkaasti kuin mitä kyseinen meteori oli. Vaikka oli myöhäinen aamu ja sininen taivas, näkyi meteori todella kirkkaana useiden minuuttien ajan. Ehkä tuolla jossain on pieni meteoriitti, jonka voisin löytää. Tiedä sitten, jäikö edes Suomeen, jos maahan asti pääsi. Uskon, että saattoi hyvinkin päästä.
Muutaman hassun pikku tähdenlennon on myöhemminkin nähnyt, mutta niillä ei ole ollut yhtään mitään tekemistä tuon yhden kanssa.
 
Tänäänhän myös Venäjällä saatiin ihastella hienoa meteoriittia, joka ilmeisesti kuitenkin myös sai jotain tuhoa aikaan, mikä ei ole niin mukavaa. Se kuitenkin on fakta, että tuollaisille luonnonvoimille ihmiskunta ei mahda mitään. Ihmiset tuhoavat maailmaa hitaasti, mutta maailma voi tuhota ihmiset hetkessä.
Katsokaa ihmeessä videoita, joita ihmiset ovat onnistuneet meteoriitista kuvaamaan, näyttää nimittäin todella upealta.
 
Jos jaksaa odottaa niin Halleyn komeetan voi nähdä taas vuonna 2061. Toivottoavasti silloin ei ole pilvistä!
 
 
♃♄
 
 

 Nyt takaisin maanpinnalle ja materian pariin, sillä vastaani on tullut tässä vähän ajan sisällä pari etsimääni asiaa.
Olen etsinyt pitkään ankhia, joka olisi tarpeeksi iso. Yleensä kun nuo tuppaavat olemaan turhan pieniä tai sitten niissä on jotain muuta vikaa, nirso kun taas vaihteeksi olen. Hain hyvin yksinkertaista hopeista yksilöä, mutta toisin kävi. Tämä löytämäni ei ole erityisen yksinkertainen, mutta sitäkin hienompi mielestäni. Sai taas miettimään sitä, että tarvitsen Anubis -patsaan kolmen Bastetin seuraksi. Ehkä sekin tulee joskus sattumalta vastaan.
Pitää vielä ostaa tuohon satiininauha. Sillä ei tosin ole erityistä kiirettä, kun takki-ilmoilla tuota ei kuitenkaan vielä tule käytettyä.
 
 
 
 
 
Toinen löytö on niin sanotusti unelmahame, eli juuri sellainen yksilö, jota olen jo kauan etsinyt. Hame löytyi UFFista kohtuulliseen 19 euron hintaan. Kaikesta UFF -kamasta en ehkä maksaisi noin paljon, mutta tuosta hameesta hinta ei ollut paljon. Hieman silti harkitsin, sillä ensimmäisellä kerralla en hametta ostanut. Se jäi kuitenkin piinaamaan mieltä, ja seuraavalla kerralla nappasin hameen kainaloon. Onneksi kukaan ei ollut ostanut sitä puolestani. Huh. Sitten olisi harmittanut ja paljon.
Hame on Malli-marin valmistama ja vanhasta logosta päätellen hameella voi olla ikää useita vuosikymmeniä, mitä ei kuitenkaan huomaa, sillä hame on kunnoltaan kuin uusi. Tuskin sitä on pidettykään kuin ehkä kerran tai pari. Hame on tehty tukevasta kunnon sametista ja siinä on ihana hyvin reilusti levenevä helma, siinä missä vyötärö on hyvin kapea ja istuva. Kerrankin. Ja hame tosiaan jää nimenomaan vyötärölle, ei lantiolle.
Nyt voisivat loskat lähteä helvettiin, jotta pääsisin käyttämään tuota ihanuutta <3
 
 
Kuva ei ihan tee oikeutta helman leveydelle
Loppuun vielä eilisen asu.
 
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Tyylikäshtä. :3 Itselläni on myös ollut aikomusta käydä tarkkailemaan tänä vuonna taivaallisia tapahtumia silmä kovana, mutta kas on jäänyt kun sitä varten pitäisi aina johonkin sopivampaan paikkaan raahautua.

  Tuo ankh on kyllä makeuden huippu! Jotain viehättävää siinä kuviossa on, pieni glitchi tavalliseen ristiin ja yhtäkkiä merkitys, kulttuurisymboliikka ja historia muuttuu täysin. Lisäksi sitä on helppo piirrellä kaikkialle tylsistyspäissään. Omistaisinpa kunnollisen kangastussin, niin kaikki vähänkään mustasta vaaleammat kamppeeni olisivat taattua muinaisegyptiläistä laatua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei moista tosiaan tule kauhean usein harrastettua, etenkin kun kaupungin valot vähän rajoittaa. Pitäisi mennä johonkin vähän korpeen, jotta tähdet erottuisivat paremmin :/

   Jep niin tuo on! Sitä myös kantaa ylpeydellä mukanaan, siinä missä tavallinen risti aina vähän arveluttaa. Pari kaunista ristikorua kuitenkin omistan ja niitä pitää välillä saada käyttää.
   Kangastussi olisi kätevä, mutta kun ei pahemmin löydy noita vaatteita, jotka eivät olisi mustia...

   Poista
 2. Voi miten kaunis hame, taisin juuri keksiä, mitä teen käyttöä odottelevasta punaisesta sametista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan ompelemaan! Eipä paljon parempaa käyttöä voi sametille keksiä :)

   Poista
 3. Hieno juttu tuo meteoriitti. (Ja ai niin, aina nykyään jos jossain mainitaan Syksy Räsänen, tulet mieleeni. :D)

  Tajusin oikeastaan eräänä päivänä, miksi täällä pohjoisessa asuessani olen alkanut pitää enemmän syksystä talven sijaan: täällä on aamusta yömyöhään kirkkaita päiviä talven mittaan varmaankin alle viikon verran. Talveen kuuluvat ne hiljaiset ja kirkkaat yöt niin olennaisesti, ettei se muuten oikein ole edes talvi, syksy kun taas on niin moniulotteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Pisti hymyilyttämään tuon lukeminen :D

   Joskus olisi hienoa päästä kokemaan pohjoisen talvikin. Itse olen käynyt lapissa kaksi kertaa loppukesästä/alkusyksystä. Joskus vielä matkustan kolmannenkin kerran, johonkin erämaahan, jossa saa nauttia luonnosta näkemättä yhtään turistia (ei sillä, että olisin koskaan missään turistirysässä käynyt).

   Poista
 4. Vau! Tuo samettihame oli kyllä todella hyvä löytö :)
  Ja tuo sinun päivänasu on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin sanoa, että paras koskaan! Siitä huolimatta, että melko paljon on kivoja löytöjä tehnyt.
   Kiitos <3

   Poista