sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Frankenweenie

 
 


Kävin perjantaina katsomassa tämän uuden version Frankenweeniestä ja taisi olla jopa ensimmäinen kerta, kun kävin katsomassa jonkun elokuvan heti ensi-iltapäivänä. Se vaan oli sopivaa, kun muutenkin nähtiin kaverin kanssa kyseisenä päivänä. No, ei sillä niin väliä vaan höpisen tähän nyt vähän jotain itse elokuvasta. Ennen kaikkea odotin näkeväni sen, miten puolisen tuntia kestävä lyhytelokuva on saatu pidennettyä täysipitkäksi. Se oli tietenkin selvää, että elokuvaan on pitänyt lisätä asioita. Helppoa siltä kannalta, että alkuperäisen elokuvan tapahtumia on ollut aika helppo tarkentaa ja näin saada lisää pituutta, mutta oli tuohon uuteen versioon tungettu jotain ihan uusiakin juttuja, joista en selitä sen enempää, vaan jokainen voi käydä itse katsomassa.
Suurin ero vanhalla ja uudella Frankenweeniellä on tietenkin se, että ensimmäinen elokuva on näytelty, siinä missä uusi on animaatio. Mielestäni tämä muutos toimi hyvin ja animaatio oli niin burtonia kuin vaan voi olla, eli täyttä rakkautta <3. Nyt tahdon pienen Sparkyn itselleni! Pitää kyllä nostaa hattua alkuperäiselle Sparkylle, sillä hienostihan koira näytteli. Vaikka näytelty elokuva oli muutettu animaatioksi, oli elokuvan tunnelma mielestäni pääosin oikein hyvin luotu uudestaan ja samoin oli joissain kohdissa tippa linssissä, erityisesti elokuvan alussa, joka oli mielestäni parempi puolisko, jos ihan rehellisiä ollaan. Se myös oli hienoa, että mustavalkoisuus oli säilytetty, koska se tuo kuitenkin ihan omanlaistaan tunnelmaa.
Vaikka en nyt mistään lisäyksistä enempää kerro, niin voin todeta, että uusi Frankenweenie oli täynnä pieniä ja isoja viittauksia vanhoihin kauhuleffoihin ja kirjallisuuteenkin. Niitä oli hauska bongailla.

Frankenweenie toi Burtonille potkut Disneyltä ja niin myös Frankenweenie oli ensimmäinen uuden yhteistyön tuotos. Olihan se vähän outoa nähdä Disneyn linna elokuvan alussa, mutta eipä tuo mitään haitannut, etenkin kun kivan synkkä oli. Eikä siis tietenkään ole mitään Disneyä vastaan, mitä nyt pelkään vähän, että mikä Darth Duck sieltä vielä on tulossa....

Yhtä kaikki suosittelen Frankenweenietä kaikille, etenkin jos sattuu pitämään Burtonin tuotoksista!

 

Loppuun vielä burton -teemaan sopivia kuvia auringosta. En muista milloin olisin nähnyt aurinkoa noin selvärajaisena pallona, jota pystyi myös paljain silmin helposti katselemaan, mutta ilmeisesti syynä olivat pilvet. Jos en tietäisi, sanoisin tuon olevan kuu. Vähän on maailmanlopun fiiliksiä, näin pikkuisen myöhässä.

On tullut tehtyä myös pieniä shoppailuja, joista teen oman materiapostauksensa. Saa nähdä toimisiko kuvien lisääminen siinä vaiheessa niin kuin pitää. Nyt piti html:n kautta pistää kuvat. Ei sillä että se olisi vaikeaa ollut, mutta kun pari turhaa mutkaa siinä ja olen laiska.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Aaah tahtoo päästä katsomaan Frankenweenien, Hobittiakaan ole vieläkään nähnyt! D: Liikaa hyviä leffoja elokuvissa juuri nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa molemmat! Ja hyviä elokuvia on tulossakin.

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen kuva on jotenkin niin symppis.^^ Pitää kyllä miunkin käydä tuo leffa katsomassa, vaikuttaa hyvältä, kuten Burtonin tuotokset yleensäkkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja vielä enemmänkin kun on nähnyt kyseisen kohtauksen <3
   Kannattaa mennä katsomaan!

   Poista