torstai 7. kesäkuuta 2012

My mommy always said there were no monsters

Ensimmäinen lukija ^,...,^  . Mukavaa, etten enää selitä täällä ihan yksin.

Mutta nyt siihen itse asiaan eli Prometheus -elokuvaan, jonka kävin tuossa pari päivää sitten katsomassa. Odotukseni eivät olleet erityisen suuret, koska en yleensä lämpene ajatukselle että vanhoille elokuville tehdään myöhemmin jatkoa. Tuossa ei tietenkään voinut puhua jatkosta ihan konkreettisesti kun elokuva sijoittuu aikaan ennen vanhoja Alieneita. En kuitenkaan odottanut Prometheuksen olevan ihan huonokaan, koska olihan ohjaksissa taas itse Ridley Scott. Jonkun muun ohjaamana olisi saattanut jäädä välistä.
Koska odotukset eivät olleet pilvissä, voisin väittää, että yllätyin positiivisesti. Siihen riitti tietenkin jo se, että Giger oli jälleen vahvasti läsnä. Olin rakastunut Alien -elokuvien hirviöihin ja muuhun visuaaliseen olemukseen jo ihan pikkukakarana ennen kuin todellakaan olin nähnyt yhtään elokuvista. Ihastelin vain Alien -pienoismalleja. Nykyään elättelen toivoa siitä, että olen joskus tarpeeksi rikas hankkiakseni aidon kokoisen alienin itselleni. Facehuggerin aion vielä hankkia, se kun on toivottavasti hieman halvempi.


Alussa Prometheus oli ehkä hieman tylsän puoleinen, mutta vähitellen meno parani ja olihan siellä sitten kakussa se kirsikkakin, mutta en rupea selostamaan asiasta sen enempää, ettei mene spoilaamisen puolelle. Jokainen asiasta kiinnostunut katsokoon elokuvan itse tai etsiköön haluamansa tiedon toisaalta.


Itselleni tärkeintä olivat tietenkin kaikenlaiset kivat pikku hirviöt, mutta oli siellä joukossa tietenkin myös näyttelijöitä. En voi sanoa, että kukaan näyttelijöistä ansaitsisi erikseen mainintaa, vaikka kenestäkään ei ole myöskään pahaa sanottavaa. Noomi Rapace roolihahmoimeen kärsi pahasti siitä, ettei Ellen Ripleyn vahvan naishamon tasolle ole helppo päästä. Vaikutti siltä, että vähän siihen suuntaan oli kuitenkin pyritty.
Nyt sitten vain odotellaan jatkoa, koska Prometheuksen loppu oli sitä lupaileva. Se lohduttaa, ettei näitä alku-alieneita voi tehdä loputtomasti, ettei mene aikajanat päällekkäin.
Loppuun voi todeta, että kannattaa käydä katsomassa jos Alienit yhtään kiinnostavat.

Tein minuuttialienin Paintilla, tuolla suurella lahjalla taiteelle :D. Voisi tässä lähiaikoina ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää ihan tosissaan piirtää/maalata alienin. Muutaman vuoden ajan se on ollut mielessä mutta ei silti ole tullut yritettyä koskaan. Ei sitä kai vaan halua pilata mitään niin hienoa.


Brainclaw'n Dead Monsters vain alun ensimmäisen lauseen vuoksi:Tunnen itseni tyhmäksi kun en edelleenkään osaa upottaa videota -____-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti