maanantai 25. kesäkuuta 2012

Summer solstice II

Niin on jälleen takana juhannus, litha, keskikesä, miksi kukin tuota ajankohtaa tahtookaan kutsua. Tänä vuonna se meni mukavammin kuin edellisinä, jotka on tullut valitettavasti homehduttua kotona. Nyt tuli oltua paljon ulkona ja nautittua niin luonnosta kuin jäätelöstäkin. Senkin sai jälleen kerran todeta, että kesällä paras aika olla ulkona on ilta ja yö, kun on mukavan lämmintä, mutta ei tarvitse paahtua ja hikoilla itseään hengiltä. Ulkona jaksaisi kävellä vaikka ikuisesti.

Torstaina rakas ystäväni tuli kyläilemään ja lähdimme illalla ulos. Alkuperäiset suunnitelmat menivät hieman lyttyyn, mutta se ei oikeastaan haitannut lainkaan vaan oli ihanaa olla vain ulkona, istuskella Ruttopuistossa ja kävellä siellä sun täällä ilman varsinaista päämäärää. Turistitkin tarjosivat hieman hupia kun vastaantulleilta miehiltä kuului kommentti tyyliin "gothics". Muuten hyvä, mutta kuten ystäväni sanoikin, hän ei ole goottia nähnytkään :D. Minä olen joskus kuvissa. Eikös ne gootit olleet muinaista germaanista porukkaa?
Mustarastasherralla oli herkkuateria

Perjantaina suunnitelmien mukaisesti meikkasin ystäväni. Ensimmäistä kertaa tuli sellainen olo, että jopa onnistuin  jonkun muun meikkaamisessa ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Itseäni osaan meikata, mutta muita en todellakaan.

Kuva ei ihan tee oikeutta todellisuudelle
Ennen meikkileikkejä tuli leivottua myös suklaakeksejä, joista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta olivat hyviä. Tai no, ovat edelleen koska niitä on vielä pari jäljellä. Kokeilin niihin tällä kertaa chilikaakaota, mutta todettua, että sitä saa laittaa huomattavasti reilummin, että siitä oikeasti on jotain iloa. Nyt sitä ei syödessä voinut sanoa huomaavansa. Harmi.

Emme lähteneet perjantaina mihinkään kauas vaan pyörimme tässä lähellä luonnon ja sen asukkaiden parissa. Muutaman ihmisenkin joutui näkemään, mutta ei se niin kamalaa kuitenkaan ollut :D
Toisin kuin torstai-iltana, nyt oli aivan liian kuuma, mitä vihaan. Takki päällä on liian kuuma ja jos sen ottaa pois, saattaa saada väriä. Mikäs sen hauskempaa kuin kärähtää/ruskettua pitsipaidan läpi. Tulisi takuulla hieno kuviointi ihoon. Tällä kertaa tuli vain punaisia länttejä. Kiitos paljon hyttyset!

Kalalokki yrittää olla taiteellinen
Sinisorsaherra siistiytyy

Demoniorava
Löytyi hyvin kaunis ruusu


Torstaina ja perjantaina oli oikein mukava sää, mikä oli hyvä, kun oli tarkoituskin olla ulkona, mutta lauantaina kun ystäväni lähti, satoi ja oli harmaata. Lämmintä kuitenkin oli, kun saatoin ystäväni junalle. Oli kivaa olla ulkona rennosti meikittä ja isossa hupparissa.
Sain ystävältäni tuliaisiksi kipeän kurkun ;_________;

Eilen tuossa ihan vieressä lenteli leppälintu ja se vieläpä tuli ihan ikkunan viereen lentämään paikoillaan, että sitä sai ihastella kunnolla. Siitä on pitkä aika, kun on viimeksi leppälinnun nähnyt.
Olen muuten vähän tällainen diy ornitologi, että lintujuttuja (ja muitakin eläimiä) voi tulla jatkossakin. Olen aina viihtynyt lintujen seurassa ihmisiä paremmin ja ollut kiinnostunut niistä ihan pienestä asti. En ole mikään paras ihminen oppimaan asioita, mutta esimerkiksi lintujen ja muiden eläinten latinankieliset nimet jäivät jo lapsena ihan yrittämättä päähän. Sieltä taisi lähteä myös yleinen kiinnostus latinaa kohtaan.
On mukavaa kun voi vain äänen perusteella vaikkapa erottaa kalalokin harmaalokista, mutta se ei, että on samalla myös vähän "lintupoliisi". Sitä meinaa repiä vähäiset hiukset päästään kun joku ei erota harakkaa variksesta.
Eksyin tehokkaasti aiheesta, mutta ei se mitään. Ei tullut niin kuvapainotteinen postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti