tiistai 18. joulukuuta 2012

The Hobbit: An Unexpected JourneyOne Ring to rule them all
 
Kävin maanantaina, eli siis eilen, katsomassa viimein Hobitin. Siinä määrin kuin voi sanoa "viimein", kun eihän tuo ole ehtinyt olla teattereissa kuin muutaman hassun päivän. No, vuosia odotettu elokuva kuitenkin, että siinä mielessä voi oikein hyvin sanoa, että pääsi viimein katsomaan. 2D -versio tuli nähtyä ja pitää käytä katsomassa myös 3D, jotta tulee koettua molemmat ja voi harrastaa vertailua. Luulen, että on ihan näyttävä elokuva 3D:nä kun oli aika paljon sellaisia kohtauksia, joille voi kuvitella kolmiulotteisuuden tuovan uutta vaikuttavuutta.

Ensin päivän asu ja sitten lisää höpötystä itse elokuvasta. Nyt myös näette mitä pullahti ulos paketista, jonka taannoin postista hain. Siinä määrin kuin kyseistä pistettä voi enää postiksi edes kutsua. Uusi takki, joka ei valitettavasti näy kuvissa mitenkään loisteliaasti. Kiitos talven pimeys ja huippukameran puute. Yhtä kaikki pidän siitä paljon <3 Sopivan yksinkertainen, mutta silti jotain pientä jännää yksityiskohtaa ja ripaus militaarihenkisyyttä, jota tietenkin pitää korostaa baskerilla. Me likes. Ja neiti Anna-Varney pääsi korvaamaan suomileijonan.*Spoiler alert*
Siltä varalta jos tarina ja henkilöt eivät ole tuttuja ja haluat pysyä pimennossa elokuvan suhteen.
 
 
Omalta kohdaltani voin sanoa, että olen tyytyväinen. Kuten kaikkien kirja/sarjakuva -filmatisointien kohdalla, pitää muistaa mennä sillä asenteella, ettei elokuva välttämättä ole tarkka toisinto kirjasta. Mielestäni Hobitti kuitenkin elokuvana astui tarinan saappaisiin ihan kelvollisella tavalla ja oli hyvää "jatkoa" Sormusten Herralle. Elokuvia oli jopa yhdistetty pienillä yksityiskohdilla, joissa tuli déjà vu.
Sen voisin sanoa miinuksena, että elokuvassa oli ehkä hieman liikaa itseään toistavaa actionia, mutta toisaalta esimerkiksi takaumana näytetyt rymistelyt olivat ihan tarpeen siltä kannalta, että suinkaan kaikki katsojat eivät ole perillä Keski-Maan tapahtumista ja niitä on hyvä vähän valottaa.
Tarinaa on oikeastaan vähän paha vielä lähteä kauheasti arvioimaan, koska tuo elokuva oli kuitenkin vasta kolmasosa kokonaisuudesta. Lopullisen tuomion voi antaa vasta sitten, kun kaikki on nähty. Jatkoa odotan innolla.
 
Uudet näyttelijät sopivat rooleihinsa hyvin ja Martin Freeman veti nuoren Bilbon roolin oikein hyvin. Miksipä ei, koska on hyvä näyttelijä. En edes kertaakaan Hobitin aikana miettinyt, että hei, Watson! Kääpiöissäkin oli muutama ennestään tuttu näyttelijä, joista Richard Armitagen ja Ken Stottin tunnisti hyvin, siinä missä James Nesbittiä ei kyllä parran takaa tunnistanut, vaikka ihan tuttu naama onkin :D. Toisin kuin jonkun kriitikon mielestä, minusta kääpiöiden persoonat tulivat oikein hyvin esiin.
Kaikki sen sijaan eivät tunnu pääsevän kunnolla esiin, kuten Gwaihir. Niin on, kyllähän kotkat elokuvissa näyttävästi lentelevät, mutta kovin anonyymeinä. Nämä seikat eivät toki haittaa niitä, jotka eivät ole asiaan sen enempää perehtyneet. Eikä sitä tiedä jos jatkossa mainittaisiin nimeltäkin.
Ja Smaug <3. Punertavaa siellä näkyi, joten olen toistaiseksi ihan tyytyväinen. Vielä kun häntä ei kunnolla näytetty.
Ehkä en kuitenkaan rupea tässä höpisemään jokaisesta henkilöstä erikseen, muuten tulee pitkä teksti ja varmasti myös sekava :D. Ehkä jatkan sitten nähtyäni myös 3D -version...
 
P.S. Olen ikuisesti kiitollinen sille, joka hankkii minulle oman haltian. 


6 kommenttia:

 1. Mahtava tuo takin ja baskerin yhdistelmä! Olen vuosi haaveillut baskeristani, mutta otsani on jotenkin liian korkea tai hassun mallinen sille ja otsatukkaa ei luonnonkiharalla oikein saa...:D

  Saa nähdä, minkälainen tuo Hobitti sitten on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukava kuulla, että se kelpaa muillekin kuin itselleni :)
   Baskeri on kyllä niin mukava päähine, että kannattaa otsasta huolimatta käyttää. Voisin sitä paitsi kuvitella sen sopivan sinulle hyvin.

   Poista
 2. Kertakaikkisen tyylikäs asukokonaisuus :) Tuo pinni (?) tuo tuohon baskeriin tosi paljon asennetta.

  Hobitista en sano mitään, kun minä luopio ole edes kirjaa lukenut... Leffa kyllä silti kiinnostaa! Ainakin olen niitä jotka säästyvät miettimästä mitään puutteita ja lisäyksiä^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Rintaneula, ja olen kyllä samaa mieltä. Ilman sitä taitaakin tämän jälkeen näyttää vähän tyhjältä :D

   Nyt mars kirjakauppaan tai lähimpään kirjastoon! Tosin ovat varmaan tällä hetkellä kirjastossa hyvin lainattuja, kiitos elokuvan.

   Poista