perjantai 30. marraskuuta 2012

Metsässä juoksentelua

Tervetuloa kaikille uusille lukijoille!


Hrrr mikä sää tuolla ulkona on. Kaunista, mutta liian aikaisin, sillä olisin halunnut lunta vasta jouluksi ja nyt olisin vielä halunnut nauttia kuivista kaduista ja suhteellisen lämpimistä ilmoista. Saa nähdä miten kauan tuo lumi edes tulee pysymään maassa. Minun puolestani voisi sulaa pian pois.
Äkkiä sää kieltämättä muuttui, sillä joku reilu viikko sitten vielä pörräsi hyönteisiä ikkunan takana. Nyt ainoa pikku ystävä on pieni hämähäkki, joka asuu ikkunalaudallani (sisäpuolella tietenkin). Hänellä on siinä omaan kokoonsa suhteutettuna oikea palatsi. Ei ole sydäntä eikä syytä rikkoa toisen hienoa kotia ja annankin hämähäkkien aina asua ihan rauhassa. Ulos ne lentävät vain jos eksyvät väärään paikkaan (tai ovat ihan liian isoja), kuten sänkyyni. Kerran niin pääsi käymään, että löytyi sellainen parisenttinen hämähäkki sängystä kun kävin nukkumaan :D. Niin ja kerran hyvin goottiuskottavasti hämähäkki oli tehnyt kotinsa paitaani. Valitettavasti en tajunnut ottaa siitä kuvaa todisteeksi, mutta oli se aika hilpeä näky. Hämähäkit ovat hyödyllisiä kämppiksiä ja pitävät muut pikku ystävät kurissa. 
Kumpi on kivempi metsämaisema?


♃♄
 
 
Pitää taas palata hieman aiheeseen Hobitti, nyt kun siitä jo oli vähän juttuja ja kuvia lehdissä. Ottaa jotenkin päähän se, että niissä jutuissa puhutaan vain niistä henkilöistä, jotka ovat Sormusten Herrasta tuttuja ja sattuvat esiintymään Hobitissakin (vaikka väkisin mukaan tungettuina kuten Frodo). Johtuuko tämä sitten siitä, että kyseiset hahmot ja näyttelijät ovat jo suurelle yleisölle tuttuja vai häh? Tulee vähän sellainen olo kuin kääpiöt olisivat esimerkiksi jotenkin ihan turhia, kun heitä ei edes mainita. Muuten vain ovat tarinan tärkeitä kantavia voimia. Hmmm... Eikä voi ihan edes vedota siihen, että näyttelijät ovat tuntemattomia, koska kyllä esimerkiksi James Nesbitt on suhteellisen tunnettu näyttelijä.
Se Hobitissa onkin hauskaa, että siinä on niin paljon itsellekin tuttuja näyttelijöitä, mutta monet melkoisen tunnistamattomissa esimerkiksi parran takana. Ehkäpä kaikkein hauskinta on nähdä Stephen Fry fantasiamaisemissa.
 
No, olkoon hyviä tai huonoja juttuja lehdissä, niin pitää muistaa leikata ne talteen. Minulla on nimittäin kansio täynnä lehtileikkeitä yms paperisälää Sormusten Herran tiimoilta, joten pitää jatkaa perinnettä. Onhan se kuitenkin joskus pala elokuvahistoriaa. Postauksen otsikkokin on eräästä hupaisasta lehtileikkeestä, erään kolumnin otiskko :D

4 kommenttia:

 1. Hienoa löytää samoin ajattelevia tuossa hämisasiassa. Jossain Hyvin Viisaassa Kirjassa taisi lukea, että ilman hämähäkkejä maailma hukkuisi hyönteisiin.
  Äh, ei noista kuvista osaa valita. Lumi on kaunista ja siitä saa nättejä kuvia, mutta niin on vihreyskin ja lämpö ja valo tuntuu miellyttävämmältä, ja arvostelukyky on näin pakkasilla hieman heikentynyt... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkit todella ovat äärimmäisen hyödyllisiä ja tärkeitä otuksia! Ja sen ohella tietenkin myös kiehtovia, kauniita ja söpöjä, etenkin jos hyppyhämähäkeistä on kyse <3
   Valinta onkin mahdoton :D. Sekä kesässä (tuo kuva tosin on keväällä otettu) että talvessa on oma kauneutensa.

   Poista
 2. Tuo talvikuva on kauniimpi <3 Johtuneeko siitä että rakastan talvea :D Hmmm... voipi olla!!!
  Hobittia odotan itsekkin jo ihan hurjasti :) En ole edes uskaltautunut lukemaan mitään suurempia lehti juttuja siitä, koska toivon tuolta leffalta niin paljon, että en halua, että lehdet saavat ainakaan muserrettua sitä kaunista mielikuvaa leffasta, joka minulla on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä :). Itse kun en osaa päättää kun tosiaan molemmissa vuodenajoissa on kauneutensa.
   Itse haluan lukea kaikki lehtijutut, mutta esimerkiksi kriitikoiden arviot jätän aika lailla omaan arvoonsa ja teen sitten omat arviot elokuvan nähtyäni. Damn, pääsisipä sen jo näkemään!

   Poista